Öngösterim Görseli

YAZ OKULUNDA DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DERS ALACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE…!!!

Yaz Okulunda diğer üniversitelerden istediğim her dersi alabilir miyim?
Hayır, her istediğiniz dersi alamazsınız. Bir dersi diğer üniversitelerden alabilmeniz için öncelikle o dersin Yaz Okulunda Üniversitemizde açılmamış olması şarttır. Üniversitemizde açılmamış olan bir dersi diğer üniversitelerden alabilmeniz için de bağlı olduğunuz Fakültenin Yönetim Kurulundan uygunluk verilmesi şarttır.

İstediğim ders, yaz okulunda Üniversitemde açılacak dersler arasında yok. Dersi başka bir üniversiteden almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Dersin açılacağı diğer üniversiteden o dersin onaylı ders içeriğini temin edin. Kendi Fakültenize hitaben bir dilekçe yazın. Yazdığınız dilekçede; istediğiniz ders Yaz Okulunda Üniversitemizde açılmadığı için o dersi diğer üniversiteden almak istediğinizi arz edeceksiniz. Dilekçe metninde diğer üniversitenin ismini, dersin o üniversitedeki kodu ve ismini verin. Dilekçenize diğer üniversiteden temin ettiğiniz onaylı ders içeriğini de eklemeniz şarttır. Dilekçenizi ve ekindeki ders içeriklerini İdari Binadaki Evrak Birimimize teslim edin.

Sürecin sonrası nasıl işliyor?
Fakülteniz dilekçe ekindeki ders içeriklerini baz alarak o derslerin denkliğini / uygunluğunu inceleyecek ve o dersleri diğer üniversiteden alıp alamayacağınıza dair bir sonuca varacaktır. Sürecin bu bölümü için Fakültenizle iletişim halinde olun. Fakülteniz uygunluk verir ise dersi diğer üniversiteden alabilirsiniz.

Yaz Okulu bittiğinde diğer üniversitelerden almış olduğum dersler için ne yapmam gerekiyor?
Aldığınız derslerin transkriptinize işlenmesi için diğer üniversiteden resmi yazı ile transkriptinizin Fakültenize gönderilmesi gerekmektedir. Fakülteniz/Meslek Yüksekokulunuz Yönetim Kurulu Kararı ile notlarınızın işlenmesi için Öğrenci İşleri Müdürlüğüne gönderecektir.

Bu prosedürleri izlemezsem ne olur?
Tarif edilen prosedürlerin kaynağı THKÜ Yaz Öğretimi Yönetmeliğidir. Prosedürü izlemezseniz Yönetmeliğe aykırı hareket etmiş olacaksınız. Bu durumda diğer üniversitelerden almış olduğunuz o dersler geçersiz sayılacaktır.